Simskola


SIMSKOLA

SIMSKOLA


Att lära sig simma är både viktigt och roligt! Vi på Sim Motion Bowling tycker att simskola ska bedrivas efter barnens villkor, därför har vi flera olika grupper efter barnens förutsättningar.


Simskolan bedrivs av våra erfarna simlärare och vi har små grupper för att varje barn ska få tid att utvecklas i vattnet. Har ditt barn särskilda behov? Det tycker vi inte är något hinder för att gå i simskola. Kontakta oss på Sim Motion Bowling så hittar vi en bra lösning tillsammans.


Vi erbjuder även privatsimskola där vi skräddarsyr undervisning helt efter barnets behov och förutsättningar. Vi erbjuder 1, 5 eller 10 tillfälle. 


För mer info och anmälan ring oss på tel 0435 55 138 eller via mail info@simmotionbowling.se.

"Alltså, innan var där jättemycket vatten på det djupa - nu bara simmar jag över det"

-Frans, 7 år

VÅRA SIMSKOLEGRUPPER 

Plask och Sim  (från ca 3 år)

Vi tränar mycket vattenvana via lek och sång och även simtag. Undervisningen sker både i stora och lilla bassängen tillsammans med badande förälder. Inget längdkrav. 


Mini-Baddare

Nybörjarsimskola för barn tillsammans med badande förälder. Vi tränar på att flyta, glida, blåsa, hoppa, doppa och simning - och allt tillsammans med mamma/pappa. Inget längdkrav. 


Baddare

Nybörjarsimskola med fokus på arm- och bentag. Där träna vi på flyta, glida, blåsa, titta, hoppa, doppa och dyka. Vi tränar både sim,- och vattenvana. Här vill vi att alla barn ska vara själva i vattnet så vi rekommenderar en längd på ca 105 cm.


Pingvin

Fortsättningssimskola med fokus på sammansatt simning. Vi har mycket simteknik och fortsätter en del med vattenvana och även med ryggsim, flytning och dykning. Målet är att vi bland annat ska klara 10 m bröstsim. 


Grodor

Simskola med fortsatt träning i bröstsim samt vidareutveckling med ytterligare ryggsim, flytning och dykning. Målet är att vi bland annat ska klara 25 m bröstsim och även klara några meter ryggsim. 


Fiskar

Vidareutveckling av simskola där barnen tränar uthållighet i de olika simsätten.


Märkesgrupp

Ett steg efter barnen lärt sig simma. Vi tar märken från järnmärket till olika magistermärken och vi har även en del livräddning.


Medley intro

Vi går igenom grunderna till crawl med teknik och andning och fortsätter även med bröstsim och ryggsim. 


Medley Fortsättning

Vi fortsätter träna crawl, bröstsim och ryggsim både med teknik och uthållighet. Vi indtroducerar även fjärilsim med teknik och andning.  


Välkommen med er anmälan till receptionen, på tel 0435 55 138 eller info@simmotionbowling.se. 


Nästa kursstart är under vecka 35 2024, fyll i kontaktuppgifter nedan så hjälper vi dig hitta rätt grupp. Välkommen att hänga med i simskola hos oss på Sim Motion Bowling!